Berita Terkini

PERMOHONAN TAHUN 2 - 5 /2014

Permohonan tahun 2 - 5 untuk 2015 telah dibuka bermula 17hb Mei sehingga 30hb September 2014.

Borang boleh diperolehi di pejabat pengurusan sekolah rendah.

Borang boleh juga di perolehi di sini : Borang Permohonan Tahun 2 - 5

Borang permohonan mesti dihantar kepada pejabat sekolah rendah selewat-lewatnya 30hb September 2014 bersama bayaran proses sebanyak RM5.00

You are here: Utama

Selamat Datang Ke Web SRI Al-Amin Bangi!

alt

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak kepada semua warga Sri Al-Amin Bangi.

(Masa yang diwajibkan kamu berpuasa itu ialah) bulan Ramadhan yang padanya diturunkan Al-Quran, menjadi pertunjuk bagi sekalian manusia, dan menjadi keterangan-keterangan yang menjelaskan pertunjuk, dan (menjelaskan) perbezaan antara yang benar dengan yang salah. Oleh itu, sesiapa dari antara kamu yang menyaksikan anak bulan Ramadaan (atau mengetahuinya), maka hendaklah ia berpuasa bulan itu dan sesiapa yang sakit atau dalam musafir maka (bolehlah ia berbuka, kemudian wajiblah ia berpuasa) sebanyak hari yang ditinggalkan itu pada hari-hari yang lain. (Dengan ketetapan yang demikian itu) Allah menghendaki kamu beroleh kemudahan, dan Ia tidak menghendaki kamu menanggung kesukaran. Dan juga supaya kamu cukupkan bilangan puasa (sebulan Ramadan), dan supaya kamu membesarkan Allah kerana mendapat pertunjukNya, dan supaya kamu bersyukur.  (Al-Baqarah : 185)

Semoga Ramadhan kali ini dilalui dengan penuh kesyukuran dan sentiasa memperolehi keberkatan daripada Allah s.w.t.


 
img-20140527-wa0035

KARNIVAL KESIHATAN

Pada 14hb Jun 2014 (Sabtu) telah diadakan Karnival Kesihatan anjuran PIBG Sekolah Sri Al-Amin Bangi dengan kerjasama beberapa pihak lain seperti Ikram Daerah Kajang, Ikramteens, dan Hospital Pakar An-Nur.

Objektif utama karnival ini ialah untuk memberi pendedahan kepada ibubapa warga al amin bangi terutamanya dan juga masyarakat setempat tentang kepentingan menjaga pemakanan, kesihatan dan bagaimana menjalani kehidupan yang sihat - inspirasi Rasulullah saw.
Baca Lagi...
 
20140523 154119

Lawatan JSIT Indonesia

Pada 23hb Mei 2014 bersamaan hari Jumaat, seramai 70 orang guru-guru dan kakitangan daripada Jaringan Sekolah Islam Terpadu Indonesia (JSIT Indonesia) mengadakan lawatan muhibbah ke Sekolah Sri Al-Amin Bangi. Sekolah Sri Al-Amin Bangi merupakan lokasi pertama dalam sesi lawatan kumpulan ini. Setibanya dari lapangan terbang ke sekolah, semua peserta lawatan dijamu dengan makan tengahari sebelum diadakan sesi lawatan dan sesi taklimat daripada pihak sekolah.

Baca Lagi...
 
alt

SAMBUTAN HARI GURU 2014

Sambutan Hari Murobbi disambut berasingan antara Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah.

16hb Mei 2014, Sambutan Hari Murobbi peringkat Sekolah Rendah Sri Al-Amin Bangi diadakan di Musolla Al-Amin Bangi. Dimulakan dengan paluan kompang oleh pasukan kompang sekolah rendah, diikuti dengan persembahan oleh murid-murid dan juga penyampaian hadiah kepada pemenang yang menyertai pertandingan sempena Hari Guru tahun ini.

27hb Mei 2014, Sambutan Hari Murobbi peringkat Sekolah Menengah Sri AL-Amin Bangi diadakan di dewan sekolah menengah anjuran pelajar-pelajar tingkatan 4 dengan majlis bertemakan tradisional. Majlis turut diserikan dengan tayangan video dan juga persembahan dari pelajar-pelajar sekolah menengah. Menceriakan suasana majlis apabila gambar-gambar kenangan guru-guru sekolah menengah ditayangkan dan pelajar-pelajar turut menyampaiakan hadiah kepada mentor masing-masing.

Baca Lagi...
   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Berita Bergambar

Kalender Aktiviti

<<  July 2014  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
   5  6
  7  8  9101113
141617181920
2122232425
   

Waktu Solat

[ Tukar Kawasan ]
Tutup

Pengunjung Al-Amin

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari ini7
mod_vvisit_counterKelmarin139
mod_vvisit_counterBulan ini5904
mod_vvisit_counterKeseluruhan652326

Online (20 minit yang lalu): 1
Tarikh: Jul 26, 2014

Capaian Luar