Berita Terkini

JADUAL PERMOHONAN KEMASUKAN SEK MENENGAH2015

Semak jadual permohonan kemasukan ke Sekolah Menengah Sri Al-Amin Bangi

Semak disini JADUAL PERMOHONAN 2015

You are here: Utama

Selamat Datang Ke Web SRI Al-Amin Bangi!

PERSEDIAAN TAHUN 2015

Assalamualaikum kepada semua ibubapa yang dirahmati Allah...

Sebagai persediaan untuk sesi pengajian 2015 berikut adalah perkara perlu diambil perhatian oleh semua ibubapa yang berkenaan :

TEMPAHAN TANDA NAMA TAHUN 1 / 2015

Dimaklumkan bahawa pihak Hal Ehwal Murid (HEM) Sekolah Rendah Sri Al-Amin Bangi akan membuat tempahan tanda nama murid-murid darjah 1, 2015 daripada syarikat pembekal.

Klik BORANG TEMPAHAN NAMA MURID 2015 untuk dilengkapkan oleh pihak Tuan/Puan.

Borang tersebut hendaklah dihantar semula pada Unit Hal ehwal Murid (HEM) atau email kepada  Alamat email ini dilindungi dari Spambot. Perlukan JavaScript untuk melihatnya selewat-lewatnya pada hari  Jumaat (12 Disember 2014).

Jumlah set tempahan tanda nama adalah berdasarkan kepada bayaran yang telah dibuat oleh pihak Tuan/Puan kepada pihak sekolah. (Rujuk bahagian bayaran Tanda Nama dan Buku Disiplin dalam senarai yuran murid)

PROGRAM TAKLIMAT IBUBAPA SEKOLAH MENENGAH

Program Taklimat Pengurusan Sekolah Menengah kepada semua ibubapa yang diterima masuk ke Sekolah Menengah Sri Al-Amin Bangi akan diadakan pada 27hb Disember 2014 (Sabtu) di Dewan Sekolah Menengah. Semua pelajar akan menerima surat tawaran dan surat akujanji pada hari tersebut.

PEMBELIAN BUKU TEKS/AKTIVITI/TULIS

Dilampirkan senarai buku untuk semua pelajar sekolah menengah dan juga semua murid sekolah rendah.
Untuk makluman ibubapa, kedai sekolah akan dibuka untuk jualan buku dan baju secara `official' mulai 15 Disember 2014, pukul 8.30 pagi hingga 4.30 ptg setiap hari kecuali hari Sabtu dan Ahad dan juga cuti umum. Pihak sekolah akan menjual :
1. Buku diniah MUSLEH - buku teks dan buku aktiviti
2. Buku tulis
3. Pakaian seragam sekolah
4. Kasut sekolah hitam
5. Lain-lain keperluan
Pihak kami hanya tidak dapat menyediakan buku-buku teks akademik kerana pembekal tidak dapat memberi jaminan untuk membekalkan kepada kita sebelum 15 disember ini.
 
SENARAI YURAN 2015
Untuk memudahkan proses pembayaran yuran, ibubapa boleh menyemak senarai yuran seperti dibawah :
 
program-ibubapa-400

PROGRAM KEIBUBAPAAN

 

Assalamualaikum....

Kepada semua ibubapa yang memohon kemasukan anak ke tahun 1 / 2015, Program Keibubapaan akan diadakan pada 23hb Ogos 2014 di Kompleks Tun Abdullah Mohd. Salleh, UKM, Bangi.

Kehadiran ke program ini adalah merupakan salah satu syarat kemasukan anak ke tahun 1 pada tahun 2015.

 
pentas 2

Sambutan Hari Raya Aidilfitri dan Pelancaran Bulan Kemerdekaan

Pada 9hb Ogos 2014, Sekolah Rendah Sekolah Menengah Sri AL-Amin Bangi telah mengadakan sambutan Hari Raya Aidilfitri. Sekolah Rendah mengadakan sambutan di padang sekolah manakala sekolah menengah mengadakan di dalam kelas masing-masing. Pihak sekolah rendah juga mengambil kesempatan untuk mengadakan majlis pelancaran bulan kemerdekaan pada hari tersebut.

Gambar di sekitar majlis sambutan tersebut boleh di lihat di Sambutan Aidilfitri Sekolah Rendah Sri Al-Amin Bangi (klik di sini)

Baca Lagi...
 
alt

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak kepada semua warga Sri Al-Amin Bangi.

(Masa yang diwajibkan kamu berpuasa itu ialah) bulan Ramadhan yang padanya diturunkan Al-Quran, menjadi pertunjuk bagi sekalian manusia, dan menjadi keterangan-keterangan yang menjelaskan pertunjuk, dan (menjelaskan) perbezaan antara yang benar dengan yang salah. Oleh itu, sesiapa dari antara kamu yang menyaksikan anak bulan Ramadaan (atau mengetahuinya), maka hendaklah ia berpuasa bulan itu dan sesiapa yang sakit atau dalam musafir maka (bolehlah ia berbuka, kemudian wajiblah ia berpuasa) sebanyak hari yang ditinggalkan itu pada hari-hari yang lain. (Dengan ketetapan yang demikian itu) Allah menghendaki kamu beroleh kemudahan, dan Ia tidak menghendaki kamu menanggung kesukaran. Dan juga supaya kamu cukupkan bilangan puasa (sebulan Ramadan), dan supaya kamu membesarkan Allah kerana mendapat pertunjukNya, dan supaya kamu bersyukur.  (Al-Baqarah : 185)

Semoga Ramadhan kali ini dilalui dengan penuh kesyukuran dan sentiasa memperolehi keberkatan daripada Allah s.w.t.


   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Berita Bergambar

PRODUK 25 TAHUN SRIAAB

Sempena sambutan 25 tahun Sekolah Sri Al-Amin Bangi pada tahun 2014, pihak kedai sekolah Sri Al-Amin Bangi ada menjual barangan cenderahati 25 tahun sekolah.

Kepada yang berminat boleh dapatkan di kedai sekolah pada waktu persekolahan jam 8.00 pagi - 5.00 petang. Boleh juga membuat tempahan jika berminat untuk dijadikan cenderahati dengan menghubungi Muallimah Rohida Jamaludin.

KLIK SINI UNTUK LIHAT PRODUK

Kalender Aktiviti

<<  December 2014  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Waktu Solat

[ Tukar Kawasan ]
Tutup

Pengunjung Al-Amin

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari ini93
mod_vvisit_counterKelmarin135
mod_vvisit_counterBulan ini6561
mod_vvisit_counterKeseluruhan691936

Online (20 minit yang lalu): 3
Tarikh: Dis 22, 2014

Capaian Luar

FB SRI Al-Amin Bangi

elektronik sigara