Trending
  1. PESANAN PEMBELIAN MAJALAH SEKOLAH (TUNAS FITRAH 2021)
  2. JAWATAN KOSONG GURU DIPERLUKAN
  3. SEKOLAH RENDAH SRI AL-AMIN CYBERJAYA : PERMOHONAN PENDAFTARAN MURID BAGI TAHUN 2023/2024
  4. NOTIS PERLINDUNGAN AKTA PERIBADI
  5. MESYUARAT AGUNG PIBG 2022
  6. SELAMAT HARI GURU 2022
  7. MAJLIS KONVOKESYEN SPAIM KOHORT 2-2021
  8. PERMOHONAN KEMASUKAN MURID BAHARU SEKOLAH MENENGAH 2022
  9. STATUS VAKSINISASI WARGA KERJA SRI AL-AMIN BANGI (18/11/2021)
  10. PERINGATAN : YURAN PENDAFTARAN TAHUN 1/2022
  11. SENARAI NAMA CALON-CALON MURID TAHUN SATU 2022 YANG BERJAYA DITERIMA MASUK KE SEKOLAH RENDAH SRI AL-AMIN BANGI BAGI SESI PERSEKOLAHAN 2022.
  12. SEKOLAH RENDAH SRI AL-AMIN CYBERJAYA : PERMOHONAN PENDAFTARAN MURID BAGI TAHUN 2022
  13. MAKLUMAN UJIAN KEMASUKAN MURID TAHUN SATU 2022
  14. MAKLUMAN OPERASI SEKOLAH SEPANJANG PKP 3.0 (TOTAL LOCKDOWN)
  15. SELAMAT HARI GURU
  16. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1442H
  17. SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH BAGI TAHUN 1 & TAHUN 2 SESI 2021
  18. SENARAI BUKU SEKOLAH RENDAH & SEKOLAH MENENGAH 2021
  19. PEJABAT SRI AL-AMIN BANGI DITUTUP DALAM PKPB
  20. PERUBAHAN TARIKH UJIAN KEMASUKAN KE SEKOLAH MENENGAH SRI AL-AMIN BANGI DAN KURSUS KEIBUBAPAAN
  21. SENARAI NAMA MURID TAHUN 1/2021 YANG DITERIMA MASUK
  22. SENARAI NAMA CALON UJIAN KEMASUKAN MURID TAHUN SATU 2021
  23. PELAJAR SEKOLAH SRI AL-AMIN BANGI KEMBALI KE SEKOLAH
  24. PEMBERIAN DISKAUN 20% BULAN JULAI 2020 KECUALI PELAJAR TINGKATAN 5
  25. DIRGAHAYU TUANKU
  26. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1441H
  27. PENUTUPAN PEJABAT SEKOLAH SEMPENA HARI RAYA AIDILFITRI
  28. PEMBERIAN DISKAUN 20% BULAN JUN 2020
  29. MAKLUMAN TERKINI PERMOHANAN TAHUN 1 SESI 2021
  30. MAKLUMAN YURAN PERSEKOLAHAN 2020 KEDUA
  31. MAKLUMAN YURAN PERSEKOLAHAN 2020
  32. CEGAH COVIC-19
  33. PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN
  34. KEPUTUSAN SPM & SPPIM 2019
  35. KEJOHANAN BADMINTON MAHABBAH PIBG
  36. MUKHAYYAM STAF SRI AL-AMIN BANGI
  37. PROGRAM AWAL PERSEKOLAHAN 2020
  38. SENARAI BUKU TINGKATAN 1 - 5 / 2020, SEKOLAH MENENGAH SRI AL-AMIN BANGI
  39. ETIKA PEMAKAIAN SEKOLAH MENENGAH
  40. SENARAI NAMA PELAJAR TINGKATAN 1 TAHUN 2020
  41. PERMOHONAN KEMASUKAN PELAJAR SEKOLAH MENENGAH SESI 2020
  42. SENARAI BUKU SEKOLAH RENDAH 2020
  43. PERMOHONAN KEMASUKAN TAHUN 2 HINGGA TAHUN 5 SESI PERSEKOLAHAN 2020
  44. SEMBANG KEKELUARGAAN : BAHAYA PORNOGRAFI DAN PERANAN IBUBAPA
  45. TARIKH PENTING UNTUK KEMASUKAN MURID TAHUN SATU (2020)
  46. TAKLIMAT IBUBAPA TAHUN SATU (SESI 2020)
  47. SAMBUTAN HARI MURABBI DAN AIDILFITRI SEKOLAH RENDAH
  48. SAMBUTAN HARI MURABBI & AIDILFITRI SEKOLAH MENENGAH
  49. KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SPM DAN SPPIM 2018
  50. TATACARA MENGAMBIL ANAK DI WAKTU PERSEKOLAHAN
  51. PELANCARAN PROGRAM NILAM SEKOLAH RENDAH
  52. TAKWIM SEKOLAH - SMI DAN SRI 2019
  53. SENARAI BUKU SEKOLAH MENENGAH 2019
  54. KEPUTUSAN TERKINI PERMOHONAN KEMASUKAN TINGKATAN 1 DAN 2 SESI 2019
  55. KEPUTUSAN PEMOHONAN KEMASUKAN TINGKATAN 1 DAN 2 SESI 2019
  56. HARI KOKURIKULUM SEKOLAH RENDAH SRI AL-AMIN BANGI / 2018
  57. SENARAI BUKU SEKOLAH RENDAH 2019
SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI SEKOLAH SRI AL-AMIN BANGI

PESANAN PEMBELIAN MAJALAH SEKOLAH (TUNAS FITRAH 2021)

Assalamualaikum,

Warga Sekolah Rendah Sri Al-Amin Bangi yang dirahmati Allah.

🌻 Dimaklumkan bahawa pesanan pembelian untuk Majalah Tunas Fitrah 2021 telah dibuka. Tuan/Puan boleh mula membuat pesanan pembelian pada hari ini.

🌻 Berikut adalah beberapa makluman penting sebelum Tuan/Puan membuat pesanan pembelian Majalah Tunas Fitrah 2021 ini :

✅ Sila buat pembayaran RM15.00 terlebih dahulu kepada Pejabat Kewangan Sekolah di Kaunter Yuran atau secara atas talian (online), di akaun berikut :

(SRI AL-AMIN BANGI SDN BHD)
No akaun Bank Muamalat : 1210-0000526-719
No akaun Maybank : 562834-60401-9

(*Rujukan bayaran: MAJALAH SEKOLAH RENDAH)

✅ Salinan slip bayaran tersebut hendaklah dilampirkan dalam borang pesanan pembelian.

✅ Mengisi borang pesanan pembelian pada pautan berikut:

SILA KLIK >>> https://bit.ly/Majalah-2021 <<<

🌻 Majalah Sekolah ini akan diedarkan oleh Guru Kelas anak Tuan/Puan.

🌻 Alumni Sekolah / pihak luar yang membuat pembelian, akan dihubungi oleh Unit Media untuk proses serahan Majalah.

Terima kasih atas kerjasama Tuan/Puan.

(UNIT MEDIA & PENERBITAN)
Sek. Ren. Sri Al-Amin Bangi

LAGI

JAWATAN KOSONG GURU DIPERLUKAN

KEPERLUAN SEGERA GURU SEKOLAH MENENGAH 

Sekolah Sri Al-Amin Bangi mempelawa calon yang berkelayakan, berpotensi, berminat dan beriltizam untuk memenuhi kekosongan di Sri Al-Amin Bangi 

Keperluan Guru:

  1. Bahasa Arab &
  2. Tahfiz 

Syarat Kelaykan Asas: 

  1. Ijazah dalam bidang Bahasa Arab/ Qiraat atau yang releven daripada IPTA/S yang diiktiraf 
  2. Menjaga solat, boleh membaca Al- Quran dengan baik dan berakhlak baik
  3. Boleh mendidik dan mentarbiah
  4. Memilik pengalaman mengajar sekurang-kurangnya 1 - 2 tahun
  5. Boleh bekerja dalam kumpulan (teamwork) 
  6. Tidak merokok 
  7. *(bagi Permohonan Guru Tahfiz) Ijazah | Pemegang Sijil Khatam Al-Quran 30 Juzuk | Syahadah Al- Quran | Diploma Al- Quran & Qiraat 

 

Jika berminat, sila emailkan permohonan DISINI resume@alaminbangi.edu.my

  • Subjek email: "Permohonan Jawatan Guru (nyatakan subjek pilihan) 

&

 

Pihak kami akan menyemak permohonan tuan/puan dan akan membuat panggilan (email/ call) sekiranya tuan/ puan terpilih untuk sesi temuduga 

Terima Kasih 

LAGI

SEKOLAH RENDAH SRI AL-AMIN CYBERJAYA : PERMOHONAN PENDAFTARAN MURID BAGI TAHUN 2023/2024

📣📣 KINI DIBUKA ‼️
 
 
‼️PENDAFTARAN MURID TAHUN 1 SEKOLAH RENDAH SRI AL-AMIN CYBERJAYA BAGI SESI 2023/2024‼️
 
 
Permohonan kemasukan murid BARU Tahun 1 bagi persekolahan sesi 2023 kini dibuka. Pendaftaran boleh dibuat secara atas talian melalui laman rasmi sekolah:
 
 
 
 
Yuran Proses sebanyak RM30 hendaklah dibayar ke:
 
Sri Al-Amin CJ Sdn Bhd
5686-0303-5820 (Maybank)
 
❗TARIKH TUTUP PENDAFTARAN: 30 SEPTEMBER 2022❗
 
Sebarang pertanyaan boleh hubungi atau Whatsapp:
 
☎️ 03-8322 6060 (Pejabat)
 
Maklumat lanjut, sila layari laman rasmi kami:
 
 
WEBSITE:
 
 
DAFTAR SEGERA‼️
LAGI

NOTIS PERLINDUNGAN AKTA PERIBADI

Assalamualaikum ibu bapa yang dirahmati Allah

Berikutan pendaftaran sekolah dengan Pesuruhjaya Perlindungan Data Peribadi di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (Akta 709), pihak sekolah dengan ini mengemukakan Notis Perlindungan Data Peribadi Sri Al-Amin Bangi yang bertarikh 1 Julai 2022

Notis ini boleh dirujuk dalam 2 versi berikut :

Versi BM : Notis Perlindungan Data Peribadi SAAB

Versi BI : SAAB Personal Data Protection Act

LAGI

MESYUARAT AGUNG PIBG 2022

Mesyuarat Agung Tahunan PIBG ke-12 Sri Al-Amin Bangi
(Sekolah Menengah & Sekolah Rendah Sri Al-Amin Bangi)


Tarikh: 21 Mei 2022, Sabtu
Masa: 10.00 pagi-12.30 tengah hari
Medium : secara Online MTeams

Semoga mesyuarat berjalan lancar

LAGI

Image News
Image News


Image Banner

Lokasi


Pertanyaan